Frittata med tomater og spinat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Denne italienske omeletten byr på både løk, spinat og tomater. Frittata er  utmerket som et måltid etter trening, pålegg på brødskiven eller som en rett på et tapasbord. 

Ingredienser

  • 8 stk egg
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

  • 250 g frisk spinat
  • 1 stk rødløk , i tynne skiver
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss olje , til steking

  • 12 stk rød cherrytomat ,delt i to
  • 25 g parmesan
Vis næringsinnhold
Energi
270kcal
Fett
18.6g
Protein
21.4g
Karbohydrater
3.4g
Jern
6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: egg, salt, pepper, olje, hvitløk, rødløk, cherrytomater, spinat og fersk parmesan.

 

1. Stek hvitløk og rødløk på middels varme i en stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha spinat i pannen og stek den til den faller sammen.

2. Visp sammen egg, salt og pepper. Legg halve tomater over grønnsakene i stekepannen, og hell over eggeblandingen. La eggepannen stivne ved middels varme, 10-15 minutter. 

3. Riv parmesan over når eggepannen har stivnet. Legg eventuelt på et lokk slik at osten smelter. 

Server frittataen slik den er i pannen, skjær den opp i pene kakestykker eller i små biter til tapas. Server gjerne grovt brød til for et mer fullverdig måltid. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.