Grove fiskekaker med karristuede rotgrønnsaker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt, og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap. 

Ingredienser

  • 400 g seifilet
  • ca. 12 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl melk
  • 14 ts malt hvit pepper
  • 2 ss finsnittet purre
  • 2 ss finhakket løk
  • 1 stk egg
  • 2 ss margarin , til steking

Karristuede grønnsaker:

  • 2 skive kålrot
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk persillerot eller pastinakk
  • 3 dl vann
  • 12 ts salt

  • 1 ts karri
  • 1 ss margarin
  • 212 ss hvetemel
  • 112 dl grønnsaks vann (fra koking av grønnsaksterninger)
  • 112 dl melk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille

  • 8 stk kokt potet , i skiver

Slik gjør du

1. Rens grønnsaker og skjær dem i terninger.  Kok dem møre i en kjele med lettsaltet vann. Ta vare på 1 ½ dl av grønnsaksvannet, dette skal brukes videre i sausen. Sil fra resten av kokevannet.

2. Smelt margarin i en liten kjele, og fres karri noen sekunder i margarinen. Dryss over mel og spe med grønnsaksvann og melk. Rør godt og la sausen småkoke ca. 10 minutter før du tilsetter grønnsaksterningene. Vend til slutt inn hakket persille.

3. Skjær fiskefilet i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene. La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt.

4. Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne fiskekaker. Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2-3 minutter på hver side. 

5. Stek potetskiver gylne i en panne med litt margarin.

Server grove fiskekaker med karristuede grønnsaker og stekte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.