Wrap med kjøttboller og hummus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kjøttdeig av svin er sunt, godt og magert. Smaksatt med litt ekstra krydder blir disse kjøttbollene svinaktig gode.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 12 stk finhakket rødløk
  • 3 ts tandoorikrydder
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje til steking

Tomatsalat:

  • 1 beger rød cherrytomat
  • 1 ss olje
  • 2 ss frisk koriander
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Hummus:

  • 1 boks hermetiske kikerter ( à 380 g)
  • 1 båt grovhakket hvitløk
  • 1 ts sesamolje
  • ca. 1 dl olje
  • saften av 12 stk lime

  • 4 stk hvetetortilla
  • 1 pk ruccula

Slik gjør du

1. Bland sammen kjøttdeig, rødløk og krydder. Form deigen til små boller og brun dem i en varm stekepanne med litt olje. Stek dem ferdig i ovn på 200 °C i ca. 5 minutter.

2. Skjær cherrytomat i fire og bland med olje og koriander. Smak til med salt og pepper.

3. Hell vann av kikerter, og skyll dem godt i kaldt vann. Kjør kikerter, hvitløk og sesamolje med en stavmikser eller i en foodprosessor. Spe med olje til ønsket konsistens, og smak til med limesaft, salt og pepper.

4. Varm tortillalefser etter anvisning på pakken. 

Server saftige kjøttboller i tortillalefser med tomatsalat, ruccola og hummus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.