Kyllingpai med spinat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lag gjerne paien når du har ledig tid i helgen. Da har du enkel mat å varme på når hverdagens mas tar deg. Server gjerne med salat.

Ingredienser

Paibunn:

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • ca. 2 ss vann

Fyll:

  • 4 stk kyllingfilet i biter
  • 1 ss margarin
  • 1 stk løk
  • 200 g frisk spinat
  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 10 stk sorte oliven
  • 100 g revet hvitost , mozzarella eller smakfull ost

Slik gjør du

1. Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.

 2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk bunnen med en gaffel. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter.

 3. Ha margain eller olje i en varm stekepanne. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek kyllingbitene og finhakket løk. Tilsett renset og vasket spinat og fres det til spinaten faller sammen. Fordel alt på den forstekte paibunnen.

 4. Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. Dryss delte oliven og revet ost på toppen. Stek paien videre i ca. 25 minutter til den er gyllenbrun.

 

Paistykker kan pakkes i aluminiumsfolie og lunes over grillen. Paien kan lages uten oliven, dersom du ønsker.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.