Burger med asiatisk smak

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Små, spicy burgere med smak av chili, friske urter og krydder. Godt for store og små!

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 stk finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • saften av 14 stk lime
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss olje til steking

Korianderdressing:

  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss olje (kan sløyfes)
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 12 stk agurk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 6 stk små hamburgerbrød
  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 1 stk eple i tynne skiver

Slik gjør du

1. Ha kjøttdeig i en bolle. Ha i chili, hvitløk, ingefær, limesaft, koriander, salt og pepper. Rør deigen godt sammen, men ikke for mye da den blir seig.

2. Klapp deigen til en stor rund kake, og del den i seks like store deler. Form hver del til en rund hamburger.

3. Pensle hamburgerne med litt olje og stek på middels varme i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelse.

4. Kjør koriander og olje sammen med en stavmikser. Vend inn gresk yoghurt, og smak til med salt og pepper.

5. Skrell agurk og del den i to på langs. Skrap ut kjernen, og kutt agurken i tynne skiver. Bland agurkskiver sammen med dressingen.

La gjerne dressingen stå 1 time før servering, da får smakene tid til å utvikle seg.

6. Varm hamburgerbrød i stekeovn på 225 °C i 2-3 minutter. 
Del det varme hamburgerbrødet i to. Legg salat på den ene halvdelen av brødet, ha på dressing, salat, epleskiver og burger, og legg på toppbrødet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.