Stekt ris med kalkunskinke

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Stekt ris er superenkelt å lage. I denne oppskriften har vi brukt kalkunskinke, men du kan variere i det uendelige. Bruk det du har i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 200 g hermetisk kalkunskinke
  • 2 ss olje til steking
  • 1 båt hvitløk
  • 4 dl kokt langkornet middagsris
  • 1 stk gulrot
  • 100 g frosne erter
  • 14 stk purre
  • 1 stk egg
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
550kcal
Fett
22.9g
Protein
32.2g
Karbohydrater
52.5g
Jern
3.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: hermetisk kalkunskinke, ris, purre, gulrot, hvitløk, erter, fiskesaus, egg, olje, salt og pepper.

 

Slik gjør du:

1. Kok ris etter anvisning på pakken. Avkjøl.

Risen som brukes bør være avkjølt, så ikke den blir "grøtete". Bruk gjerne rester fra middagen dagen før. 

2. Finhakk hvitløk. Del kalkunskinke og gulrot i terninger, purreløk i skiver.

3. Varm halvparten av oljen i stekepannen og fres hvitløk og skinke lett. Ha i ris og stek til det er gyllent. Bland inn gulrot, erter og purre, og la det surre i 2 minutter.

Bruk gjerne en panne med slippbelegg, den krever mindre stekefett.

4. Lag et hull i midten av risblandingen og ha i resten av oljen og et egg.  

5. Rør godt mens egget stivner.Bland deretter alt sammen og smak til med fiskesaus og pepper. 

Server gjerne den stekte risen med litt soyasaus. 

Varier den stekte risen med kjøtt og grønnsaker som for eksempel renskåret svinekjøtt, reker, kylling, løk, sopp, paprika, finstrimlet kål, aspargesbønner og sukkererter. Du kan også bruke frossen grønnsaksblanding.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.