Rask kyllingrisotto

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Rask kyllingrisotto er en enkel hverdagsrett du kan lage med grillet kylling.

Ingredienser

  • 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 1 stk finhakket løk
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 2 ss olje
  • 7 dl vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 3 stk gulrot i terninger
  • 12 stk kålrot i terninger
  • 12 stk sukkererter delt i to
  • 2 ss hakket frisk bladpersille

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Rens grillet kylling fri for skinn og bein og kutt i biter.

2. Finhakk løk. Fres løk og ris i olje i en kjele. Tilsett vann og buljong, og kok opp. Sett på lokk og skru ned varmen.

3. Skrell og kutt gulrot og kålrot i terninger.

4. Legg kylling i kjelen oppå risen og ha i grønnsakene. Kok på svak varme i ca. 15 minutter til risen er ferdig og grønnsakene er møre. Del sukkererter i to og ha det over i gryten når det gjenstår ca. 2 minutter. 

Dryss til slutt over finhakket bladpersille. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.