Ost- og skinkehorn

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Slike horn er godt både som matpakke, turmat, i barnebursdag eller på en kosekveld. Det fine er at du kan fryse dem og ta dem opp etter behov.

Ingredienser

  • 18 skive kokt skinke
  • 36 skive hvitost
  • 2 stk egg til pensling
  • evt. 2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt

Gjærdeig:

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 65 g margarin
  • 212 dl melk
  • 3 dl vann

1 porsjon deig gir 18 horn

Slik gjør du

 

  1. Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i 1 time, slå ned deigen og la den heve 1 time til.
    Hvis du baker for hånd uten kjøkkenmaskin, kan det være greit å holde igjen noe av melet.
  2. Del deigen i tre. Kjevle ut runde pizzadeiger. Del dem i seks trekanter. Ha på skinkeskive og osteskive og rull hver trekant i sammen med den breieste delen først.
  3. Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. La dem etterheve i ca 20 minutter.
  4. Pensle med vispet egg og strø over sesamfrø. La dem steke på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.

Har du små kokker i huset? La barna lage ost- og skinkehorn helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.