Tyttebærfromasj

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Tyttebærfromasj er en frisk, deilig avslutning på et stort måltid. 

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 5 stk gelatinplater
  • 225 g rørt tyttebær

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte.
  3. Kok opp 1/2 dl vann og trekk kjelen til side. Ta opp gelatinplatene av  vannet og klem forsiktig ut overflødig vann. Rør inn én og én plate det kokende varme vannet til all gelatinen er oppløst.
  4. Hell den flytende gelatinen i en tynn stråle i fromasjen mens du rører godt.
  5. Vend inn rørte tyttebær til slutt. Sett fromasjen kaldt. Vend litt i fromasjen når den begynner å stivne, slik at bærene blir jevnt fordelt, og hell den over i porsjonsskåler eller en serveringsbolle.

 

Hele tyttebær eller blåbær er dekorative som pynt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.