Prinsessepudding (semulegrynspudding)

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Prinsessepudding med rød saus har lange tradisjoner på dessertbordet, og gir gjerne gode assosiasjoner til barndommen. Gjør som oss og bytt ut sausen med friske bær!

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 1 l melk
  • ca. 114 dl semulegryn (polenta)
  • 2 ss smør
  • 3 stk eggeplomme
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

1. Kok opp melken, dryss i grynene og rør til det koker. Senk varmen og la det småkoke under lokk i ca. 15 minutter til grynene er møre. Rør inn smør.

2. Visp sammen eggeplommer og sukker og visp det inn i puddingen. Varm den til kokepunktet.

3. Fyll puddingen i små skåler, dryss litt sukker på toppen og avkjøl helt.

Server puddingen med rørte, friske bær eller med rød saus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.