Sjokolademousse

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En god dessert er selve prikken over i-en etter et godt måltid. La deg friste av sjokolademousse, som du vil imponere stort ved å servere. Mousse er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen. Kjempelekkert og utrolig godt!

Ingredienser

  • 2 dl kremfløte
  • 225 g kokesjokolade
  • 4 stk eggeplomme
  • 2 stk eggehvite
  • 100 g melis

Slik gjør du

Pass på å ha romtempererte egg.
  1.  Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.
  2.  Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis. 
  3.  Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. 
  4.  Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Server sammen med litt pisket krem. 
Sjokolademoussen kan lages 1-2 dager på forhånd. Du kan smelte sjokoladen i mikroen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør i mellom hver gang.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.