Fruktgrøt med melk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Unn deg en god hverdagsdessert når du har lyst på et lite søtt punktum etter kjøttkaker eller fiskegrateng. Vår fruktgrøt er med epler og plommer, men her er det rom for variasjoner!

Ingredienser

  • 12 kg eple
  • 14 kg gul plomme
  • 12 l vann
  • 34 dl sukker
  • ca. 112 ss potetmel rørt ut i litt kaldt vann

melk

Slik gjør du

1. Stikk ut kjernehuset og skrell eplene. Skjær dem i båter.

 2. Flå skinnet av plommene ved å legge dem i kokende vann til skinnet krøller seg. Legg deretter plommene i kaldt vann. Ta av skinnet. Del plommene i to og ta ut steinen.

 3. Kok eplene møre i vann med sukker. La plommene koke med de siste fem minuttene.

 4. Trekk kjelen av platen. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle. Hell grøten i en serveringsbolle. Dryss over litt sukker for å unngå snerk på toppen. Avkjøl grøten raskt.

 Server fruktgrøt med melk.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.