Sabayongratinert frukt og bær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Under 20 min

Desserten blir best med friske bær, men det går også fint an å bruke frosne. Bruk det du liker best, og varier med biter av ananas, mango, appelsin, litchi og pasjonsfrukt.

Ingredienser

  • 350 g friske bær eller frukt

Sabayonsaus:

  • 6 stk eggeplomme
  • 6 ss sukker
  • 3 ss likør , søt dessertvin eller limejus
  • ca. 3 ss crème fraîche orginal, 35 %

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 250 °C eller sett på grillelementet.
  2. Pisk eggeplommer, sukker og vin/jus luftig og kremete over vannbad. Bland inn crème fraîche.
  3. Fordel bærene i ildfaste skåler og legg kremen over. Sett skålene under grillen i ovnen til de har fått litt farge. Følg med dem hele tiden!

 

Server med én gang.

 

Desserten blir best med friske bær, men det går også fint an å bruke frosne. Bruk det du liker best, og varier med biter av ananas, mango, appelsin, litchi og pasjonsfrukt.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.