Omelette norvégienne

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Da franskmennene kalte denne fantastiske gode desserten av sukkerbrød med is marengslokk for norsk omelett, var det vel isbreer og snøfjell de så for seg.

Ingredienser

Sukkerbrød:

  • 3 stk egg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 14 ts bakepulver

Marengslokk:

  • 6 stk eggehvite
  • 1 ts sitronsaft
  • 200 g sukker

Fyll og pynt:

  • ca. 500 g friske bær , evt.halvtinte bær
  • ca. 1 l vaniljeis

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek sukkerbrødet ved 160 °C i godt smurt form, 24 cm i diameter, i ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet rist, og legg det gjerne i fryseren så det blir halvfrossent før du legger på is.
  2. Stivpisk eggehvitene. Dryss på sukkeret og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank.
  3. Legg sukkerbrødet på aluminiumsfolie eller et egnet ildfast fat om du har det. Legg på skiver med iskrem og fordel bær eller frukt over. Bre marengsen over kaken, pass på at den går helt ned rundt hele kaken. Den må være helt dekket av marengs.
  4. Sett desserten under grillen i stekeovnen til marengsen er gyllen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.