skip navigation
matprat logo

Biffskolen

Lær om hvilke stykker som er de møreste biffene, og hvordan de bør tilberedes for å få en perfekt stekt biff.

Biff er real kosemat som skapt for romantiske øyeblikk eller gode vennelag. Biff med løk og biff med bearnaise er to gode klassikere vi elsker, mens biff med søtpotetchips eller bifftaco er våre nye favoritter. Biff kan være både en mør indrefilet eller en smakfull entrecôte med fettmarmorering. Det kan også være en helstekt flat iron filet, som så vidt har begynt å komme ute i enkelte butikker. Biff kan dessuten være ganske så sunt. Bare du velger det rette tilbehøret.

Saus og tilbehør til biff

Triksefilmer

Grill biffen! Biff på grill er snadder, og enklere enn du tror. Lite smaker så godt som en god biff, spesielt når den er tilberedt på grillen. Følg våre oppskrifter og du blir en biff-grillmester. 

GRILLET ENTRECÔTE MED FYLT SØTPOTET

Turmat
Enkel
Over 60 min

En saftig, mør entrecôte er noe av det beste en kan grille. Servert med fylt søtpotet med fetaost og soltørket tomat er dette ekte festmat!

Ingredienser

  • 1200 g entrecôte av storfe i skiver
  • 2 ss olje til pensling
  • 1 ts salt
  • 5 ts pepper

Fylt søtpotet:

  • 6 stk søtpotet
  • 2 ss olje til pensling
  • 75 g aspargesbønner
  • 30 g pinjekjerner
  • 100 g grovhakket sorte oliven
  • 50 g grovhakket soltørkede tomater
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 150 g fetaost

  • 60 g smør
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Grill søtpotet i aluminiumsfolie på indirekte varme til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.
  2. Rist pinjekjerner i en tørr panne. Avkjøl. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca. 2 minutter. Løft bønnene over i isvann, da beholder de den flotte grønnfargen. Kutt aspargesbønner i små biter. Bland sammen aspargesbønner, pinjekjerner, oliven, soltørket tomat og bladpersille i en bolle. Smuldre feta over.
  3. Pensle entrecôtene med olje, krydre med salt og pepper. Brun raskt på direkte varme på grillen, grill videre på indirekte varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen).
  4. Snitt potetene på langs og ha i fyllet med feta og soltørket tomat. Bland persille i smør.

Server grillet entrecôte med  persillesmør og fylt søtpotet.