Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brente mandler

Brente mandler

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss smør
  • 1 ss nøytral olje til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (48)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brente mandler er en av julens klassikere det oser julestemning av! Gi dem bort som en spiselig julegave eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss smør
  • 1 ss nøytral olje til pensling

Slik gjør du

  1. Vil du ha mandlene ekstra sprø, så stek dem på 200 °C i 10-15 minutter før du setter i gang med karamelliseringen.
  2. Ha mandler, sukker, vann og vaniljesukker i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme. Rør hele tiden, til sukkeret krystalliseres og legger seg som et sukkerlag rundt mandlene.
  3. Fortsett med røringen til sukkeret smelter igjen og mandlene har blitt blanke. Ha i smør og rør til alt er blandet. 
  4. Pensle et bakepapir med olje, og hell mandlene over på bakepapiret. Dra dem litt fra hverandre med et par gafler og avkjøl. 

Husk at det kan bli veldig varmt i gryten. Bruk grytekluter og beskytt hendene så du ikke brenner deg. Ha et lokk liggende som passer til gryten i tilfelle brann.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 15:31:06