Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med rødbetpuré

Reinsdyrfilet med rødbetpuré

Ingredienser

porsjoner

Rødbetpuré:

  • 250 g rødbete
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Blåbærbraisert kålrot:

  • 150 g kålrot
  • 1 ss smør til steking
  • 1 dl blåbærsaft
  • 0,5 dl frosne blåbær (kan sløyfes)
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til pynt:

  • 0,5 pk frysetørkede bringebær (á 42 g)
  • 50 g høvlet kålrot
  • 2 stilker frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ytrefilet av rein er skikkelig festmat og passer perfekt som en forrett til resten av festmenyen. Her får den smakfulle fileten følge av myk rødbetepuré, blåbærbraisert kålrot og fargerikt pulver av frysetørket bringebær. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødbetpuré:

  • 250 g rødbete
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Blåbærbraisert kålrot:

  • 150 g kålrot
  • 1 ss smør til steking
  • 1 dl blåbærsaft
  • 0,5 dl frosne blåbær (kan sløyfes)
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til pynt:

  • 0,5 pk frysetørkede bringebær (á 42 g)
  • 50 g høvlet kålrot
  • 2 stilker frisk dill

Slik gjør du

  1. Lag rødbetpuré først. Skyll rødbete fri for jord. Kok dem i en kjele med vann til de er så vidt møre, ca. 1 time. Skrell dem forsiktig med en spiss kniv, og del dem i mindre biter. Kjør dem med stavmikser eller på en hurtighakke til du har en jevn, fin puré. Smak til med smør, salt og pepper. 
Rødbetepureen kan lages i god tid i forveien, og bare varmes opp før servering.

  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfiletene. Krydre med salt og pepper. Brun filetene på begge sider i en varm stekepanne med smør.

  1. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i 5 minutter før du skjærer i den.
  2. Kjør frysetørket bringebær med en stavmikser eller i en hurtigmikser til en jevnt, fint pulver. Sikt pulveret, slik at du fjerner bringebærsteinene. 
Frysetørket bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvareforetninger.
  1. Skrell kålrot og del den i små kuber, som igjen deles til trekanter. Smelt smør i en dyp stekepanne. Legg i terninger av kålrot når smøret har blitt nøttebrunt. Stek terningene raskt på høy varme til de er gylne, men fortsatt faste. Hell blåbærsaft, og blåbær i den varme stekepannen og la den koke litt inn. Vend på bitene slik at de blir dekket av saften på alle kanter.

Anrett reinsdyrfilet med rødbetpuré, blåbærbraisert kålrot, høvlet rå kålrot, og pynt med pulver av frysetørket bringebær og dill. Ha gjerne på litt av blåbærsaften fra stekingen av kålrot. 

Kjernetemperatur reinsdyrfilet: Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 18.04.2024 05:04:49