Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær

Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær

Ingredienser

4  porsjoner

Rotfruktrösti:

  • 2 stk. stor kokefast potet
  • 2 stk. persillerot
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tyttebærkrem:

  • 125 g snøfrisk naturell
  • 1- 2 ss rørt tyttebær
  • 2 ss melk , eventuelt rømme

  • 4 stk. persillerot
  • 120 g aspargesbønner
  • 2 ts olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Flatbiff av rein er en mør og smakfull stykningsdel der kjøttet er nærmest krydret fra naturen sin side. Prøv den med bakte persillerøtter, rotfruktrösti og en fløyelsmyk tyttebærkrem. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Rotfruktrösti:

  • 2 stk. stor kokefast potet
  • 2 stk. persillerot
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tyttebærkrem:

  • 125 g snøfrisk naturell
  • 1- 2 ss rørt tyttebær
  • 2 ss melk , eventuelt rømme

  • 4 stk. persillerot
  • 120 g aspargesbønner
  • 2 ts olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og kok dem i en kjele med vann til de er så vidt møre, 10-15 minutter. Skrell persillerot, og legg dem i kjelen med poteter de siste 5 minuttene av koketiden. Grønnsakene skal ha en litt hard kjerne. Avkjøl noe, og riv potet og persillerot på er rivjern. Bland i finhakket persille og smak til med salt og pepper.
  2. Smør passende ringer/former med litt smør, og fordel massen i ringene/formene. Sett ringene/formene i stekeovn på 125 °C, i ca. 20-30 minutter.
Har du ingen passende ringer/former, kan du også steke röstien ferdig i en stekepanne.

 

  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til den får en gyllen farge, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.
Flatbiffen er lite stekt ved kjernetemperatur på 53-55 °C, medium stekt på 60 ºC,  medium pluss ved 65-70 ºC og gjennomstekt på 76 ºC.
  1. Bland sammen snøfrisk, melk og rørte tyttebær. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Sett blandingen kjølig til servering.
  2. Skrell persillerot, og del dem i staver på langs. Legg stavene i en ildfast form sammen med aspargesbønner, dryss over litt olje, salt og pepper og sett dem inn i stekeovn mens kjøttet hviler. Skru opp temperaturen til 180 °C, og stek til persillerøttene og aspargesbønnene er møre og har fått en gyllen fin farge.
  3. Riv eventuelt litt parmesan og gratiner rotfruktröstien mot slutten av steketiden.

Server saftig flatbiff av rein i skiver med bakte persillerøtter, aspargesbønner, rotfruktrösti og tyttebærkrem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 24.04.2024 11:52:55