Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Cheeseburger

Cheeseburger

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver cheddar ost

Tilbehør

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk ruccula (á 65 gram)
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. hel sylteagurk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En digg cheeseburger lager du enkelt selv! Topp den med klassisk tilbehør som salat, tomat, rødløk og syltet agurk, eller noe annet du liker godt. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver cheddar ost

Tilbehør

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk ruccula (á 65 gram)
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. hel sylteagurk

Slik gjør du

  1. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  2. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
  3. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut klar kjøttsaft og burgerne er gjennomstekt. Skru ned varmen, og legg et par osteskiver på hver burger. Legg på et lokk til osten har smeltet.
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  1. Gjør klar tilbehøret. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken. Vask salat. Kutt tomat, rødløk og syltet agurk i skiver.
  2. Fyll brødene med ruccula, burgere, tomat, rødløk og syltet agurk. Ha gjerne på en god bbq-saus, hjemmelaget ketchup eller en dressing du liker godt. 

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 16.04.2024 20:33:22