skip navigation
matprat logo
Råvarebilde svin flatbiff svineschnitzel og renskåret svinekjøtt i strimler

Svin - mye godt som er magert

I januar er det et must å tilby kundene kjøttet som matcher forsettene til folket. På nyåret flommer treningssentrene over av entusiastiske «fettbrennere», og en del av nyttårsforsettet er også å spise magrere. Renskåret kjøtt, som skinkebiff og ytrefilet fra svin, har den store fordelen at det både inneholder lite fett, og smaker godt. Her er forslag til hvordan de magre kjøttvariantene kan brukes til en sunn og spennende kjøttdisk i januar.

Renskåret kjøtt, som skinkebiff og ytrefilet fra svin, har den store fordelen at det både inneholder lite fett, og smaker godt. Her er forslag til hvordan de magre kjøttvariantene kan brukes til en sunn og spennende kjøttdisk i januar.

Svin ytrefilet

Ytrefileten inneholder kun ca. 3 % fett, og er enkel å skjære i pene skiver.

1. Biff

Skjæres i ca. 2 cm tykke skiver.

Midtstykket gir de peneste biffene.

 

2. Sommerfuglbiff

Skjæres i ca. 3 cm tykke skiver, og deretter nesten igjennom i to.                  

Brettes ut til en sommerfugl.

 

3. Tynne skiver

Skjæres i ca. 0,5 cm tynne skiver. 

Ypperlig til små snitzler, eller for kundene til selv å skjære opp i strimler.

Svin indrefilet

Sunn hverdagsluksus. Indrefilet er mørt og magert, og kan brukes på mange måter.

 

4. Hel indrefilet

De fleste foretrekker den «hel og naturell», og å bearbeide den selv på kjøkkenbenken hjemme.

 

5. Medaljonger

Skjærer du indrefileten i 3-4 cm tykke skiver blir det små og morsomme «babybiffer». Tuppene kan selges som minjong, eller selges sammen med medaljongene.

 

Svin flatbiff

Flatbiff av svin er et stort og flott stykke som er mørt, magert og smakfullt.

 

6. Skinkebiff

Skåret i 2 cm tykke skiver blir det en real biff. Skalkene på flatbiffen brukes til grytebiter eller strimlet kjøtt. 

 

7. Tynne skiver

Skåret i 0,5 til 1 cm tynne skiver blir det en allsidig råvare. Til snitzel eller «hjemmestrimling».

 

8. Grytebiter

Skjær flatbiffen i terninger på 3x3 cm. Bruk gjerne midtstykket til skiver/    biffer, og endestykkene til terninger.

 

9. Strimler

Flatbiff er det beste råstoffet til strimlet svinekjøtt. Skjær først i tynne skiver, deretter

i strimler.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.58.1, server:MP-PRD-WEB01 22.02.2017 09:22:00