• Delebilde til Facebook - rein

    Ny oppdelingsguide for reinsdyr

    I fjor høst lanserte MatPrat oppdelingsguide for storfe, svin, kylling og kalkun. Nylig kom oppdelingsguiden for reinsdyr.  Les mer

  • Biffstrimler_1

    Strimlet biffkjøtt kan øke salget av norsk biff!

    Det svinger raskt i kjøttmarkedet!  I en situasjon med underskudd av storfe, hvor mye av underskuddet blir dekt opp av importert biffkjøtt, til relativt lave priser er det nå plutselig et solid overskudd av norsk biffkjøtt.  Strimlet biffkjøtt har stort potensiale som en motor i å selge biffkjøtt! Det svinger raskt i kjøttmarkedet!  I en situasjon med underskudd av storfe, hvor mye av underskuddet blir dekt opp av importert biffkjøtt, til relativt lave priser er det nå plutselig et solid overskudd av norsk biffkjøtt.  Strimlet biffkjøtt har stort potensiale som en motor i å selge biffkjøtt!  Les mer

  • Marit i butikken

    Middagsløsninger med mye bearbeidet mat gir småbarnsforeldre dårlig samvittighet

    MatPrat gjennomførte høsten 2015 fire fokusgrupper der vi så på forbrukernes holdninger til kjøtt i et helseperspektiv. Her kan du lese resultatene.  Les mer

  • Miljøbilde råvare egg og kylling lårfilet - Phat thai

    Forbruker har forkjærlighet for norske råvarer

    Normen er generelt svært positive til norskprodusert mat og norsk råvarer. Dette er ikke nytt, men hvorfor er det slik? Gjelder det uansett hvilke råvarer vi snakker om, eller er favoriseringen bare knyttet til noen bestemte produkter, slik som norsk lam og viltkjøtt fra nord? Nordmenn er generelt svært positive til norskprodusert mat og norske råvarer. Dette er ikke nytt, men hvorfor er det slik? Gjelder det uansett hvilke råvarer vi snakker om, eller er favoriseringen bare knyttet til noen bestemte produkter, slik som norsk lam og viltkjøtt fra nord?  Les mer

  • Fiskesuppe

    MatStart - landets første matunivers for barn

    Hver dag har matstart.no i snitt 1800 besøkende, - flest barn i alderen 9 til 12 år men også noen voksne. Landets første matunivers for barn er avgjort en suksess.  Les mer

  • Jumbotrone

    Hva inneholder vinterkampanjen?

    Når regnskapet etter fjoråret gjøres opp, er det flere av oss som kjenner litt på at man kanskje bør justere kursen litt.   Les mer

  • MEETeat Vulkan

    MEETeat 2016

    Årets konferanse går av stabelen 16. og 17. mars på Vulkan arena i Oslo. Tema i år er kjøttproduksjon og bærekraft, samt kjøtt og ernæring/m Årets konferanse går av stabelen 16. og 17. mars på Vulkan arena i Oslo. Tema i år er kjøttproduksjon og bærekraft, samt kjøtt og ernæring/mettet fett.  Les mer

  • omelett i butikk.jpg

    Lær kundene å lage omelett

    Omelett er en fantastisk rett – enkelt, næringsrikt og godt. Allikevel er ikke dette noe alle kan. Her har du derfor en gyllen sjanse til å lage en demonstrasjon i  butikken.  Raskt og enkelt.  Les mer

  • Frokostegg

    Egget - en liten sol i vintermørket

    Eggforbruket øker jevnt og trutt. Og for dagligvarehandelen er dette verdt å merke seg; for eggsalget betyr mer enn man kanskje tenker over.  Les mer

  • Flat iron filet høyryggfilet dragebiff bogbiff og rundbiff

    Mer biff = økt fortjeneste

    Det er knapphet på norskprodusert storfekjøtt for tiden. Og med denne situasjonen er det om å gjøre å utnytte potensialet i råvaren på best mulig måte.  Les mer

  • Tredelt kotelettkam

    Flotte biffer av svin ytrefilet

    Bruken av svinekam utvikler seg stadig i retning av økt verdiskaping, og potensialet i en enda mer differensiert bruk er fortsatt stor. Svinekam er i praksis ytrefilet med ben, og fortjener mye bedre enn å havne opp som koteletter på tilbud.  Les mer

  • Råvarebilde svin flatbiff svineschnitzel og renskåret svinekjøtt i strimler

    Svin - mye godt som er magert

    I januar er det et must å tilby kundene kjøttet som matcher forsettene til folket. På nyåret flommer treningssentrene over av entusiastiske «fettbrennere», og en del av nyttårsforsettet er også å spise magrere. Renskåret kjøtt, som skinkebiff og ytrefilet fra svin, har den store fordelen at det både inneholder lite fett, og smaker godt. Her er forslag til hvordan de magre kjøttvariantene kan brukes til en sunn og spennende kjøttdisk i januar.  Les mer

  • Even Nordahl med skinkesteker

    Skinkestek og strimlet svinekjøtt må forbedres!

    To av de viktigste volumproduktene, skinkestek og strimlet svinekjøtt, må gjennom en drastisk forbedring for å kunne tilfredsstille kresne forbrukere!  Les mer

  • Gjenoppskrifter vinter 2016

    Spiser gjerne mer egg!

    Kari og Ola Nordmann er positive til egg og vil gjerne spise mer! Det er overproduksjon av egg i Norge, og eggsalget per person er lavere enn i sammenlignbare land som Sverige og Danmark.  Les mer

  • IARC logo

    IARC-prosessen – et samarbeid mellom Animalia og MatPrat

    Mandag 26. oktober 2015 offentliggjorde The International Agency for Research on Cancer (IARC) et sammendrag av en vitenskapelig evaluering av eksisterende forskning om bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt og kreft. Resultatet som forelå i denne rapporten konkluderte med at det er en sammenheng mellom bearbeidet kjøtt og kreft og at det er en sannsynlig sammenheng mellom rødt kjøtt og kreft.   Les mer

  • Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus

    Svinekjøtt må revitaliseres!

    Svinekjøtt utgjør 40 % av volumet i norsk kjøttproduksjon og har en solid kulturhistorisk forankring i norsk kosthold. Men mye tyder på at svinekjøtt sliter med omdømme hos forbrukerne, har lav status hos industrien og handel – og markedsoverskudd oppstår med jevne mellomrom.  Les mer

  • Nøkkelhullsmerket

    Nøkkelhullet

    Nøkkelhullet er et nordisk sunnhetsmerke som slal gjøre det lettere å gjøre sunne valg i butikken. Ordningen krever minimal bakgrunnskunnskap i ernæring og brukes på matvarer som er viktige i et sunt kosthold.  Les mer