Supper

Consommé, Bisque, Velouté. Kjært barn har mange navn. Det samme kan sies om supper. Og om navnene er mange, finnes det enda flere måter å lage suppe på.

Hovedsakelig er supper kokt på kraft eller buljong som basis. Suppene kan spises til frokost, lunsj, middag eller kvelds. De kan være forrett eller hovedrett. Varme supper passer best på kalde dager. Og kalde supper smaker best på varme dager. Suppene kan varieres med sesongene. Som for eksempel aspargessuppe på sommeren og lammesuppe på høsten.

Over hele verden finnes berømte, nasjonale supper. Russisk rødbetsuppe, italiensk minestrone, fransk løksuppe og fiskesuppen bouillabaisse. Indisk karrisuppe, spansk gazpacho og svensk ertesuppe, bare for å ha nevnt noen.

Consommé

En klar suppe, med buljong som hovedingrediens.

Bisque

En kremet suppe, laget av purée av enten sjømat, grønnsaker eller kjøtt. Deretter tilsatt fløte og tyknet med bechamelsaus.

Velouté

Også en klar suppe, en raffinert versjon av buljongen. Ofte tyknet med egg, smør eller fløte.  

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.