Storfekjøtt er mer enn biff

Hva er storfekjøtt? Er det oksekjøtt eller kukjøtt? Det kan være begge deler. Det viktigste med storfekjøtt er alderen på dyret, ikke kjønn. Gamle dyr har hardere bindevev enn yngre dyr. Dette gjør at kjøttet blir seigt.

Storfekjøtt er et samlebegrep for kjøtt fra okse, ku og kalv. Et storfeslakt veier gjennomsnittlig 150-250 kilo. Biffkjøtt er en generell betegnelse for de møre stykningsdelene, mens kokekjøtt/forpart/storfekjøtt gjerne blir brukt om de ikke-møre delene av dyret.

 

Er det kua eller oksen som gir det beste kjøttet? Dette har det vært mange diskusjoner på. Oksene gir vanligvis større slakt med større kjøttfylde. Mens kuene er mindre og ofte noe feitere, noe som gir saftig og smakfullt kjøtt. Mange kokker og folk innenfor kjøttbransjen foretrekker kviger og unge kuer når de velger kjøtt til eget bruk.

 

Lag deg en deilig middag av storfekjøtt.

 

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.