Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Koking av høns

Koking av høns

Ingredienser

  • 2 stk. høne
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. løk
  • 0,25 stk. purre
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 1 stk. laurbærblad
  • ca. 10 stk. hel pepper
  • 3 l kaldt vann
  • 2 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kok flere høns i en stor kjele når du først er i gang. Renset, kokt hønsekjøtt er kjempegodt og er fint å i supper, frikasséer og gryteretter. Hønsekraften er full av deilig smak og er utmerket som basis for mange gode supper.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 stk. høne
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. løk
  • 0,25 stk. purre
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 1 stk. laurbærblad
  • ca. 10 stk. hel pepper
  • 3 l kaldt vann
  • 2 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Koking av høns 1
Koking av høns 2
Koking av høns 3

Koking av høns 4

For å få en fyldigere kraft som er enda rikere på smak kan du koke kraften ytterligere etter at ben og andre smaksgivende ingredienser er silt fra. Mange velger å koke kraften så lenge at halvparten av vannmengden fordamper. Man ender da opp med noe man på kokkenes fagspråk kaller «glace». Koker man bort 1/3 av vanninnholdet kaller man kraften for en demi-glace.
Koking av høns 5

Koking av høns 6

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 02:41:50