StreetFood fra MatPrat

Streetfood er en voksende mat-trend. Bli med på trenden og gjør en matreise gjennom noen av verdens mest eksotiske byer. Rundt smaker, lukter og lyder.

Streetfood er alt ei pølse i hånda til mer avanserte retter som blir tilbudt fra boder eller vogner på gater eller torg rundt omkring i verden. Det er enklere enn restaurantmat, men kan likevel være på høyde både smaksmessig og opplevelsesmessig.

Streetfood-trenden har impulser fra ulike kontinenter, og utvikler seg ved at folk farter rundt i verden og blir inspirert til å lage rettene hjemme.  Denne forsommeren har vi reist jorden rundt i jakten på den beste streetfooden og de mest inspirerende oppskriftene. I løpet av en hektisk måned har vi, sammen med et kamerateam, trålet oss gjennom gatene i New YorkMexico CityBangkokBarcelona, Istanbul og Rio de Janeiro.

Streetfood fra MatPrat kan du lage på grillen, på kjøkkenet, på hytta eller i parken. Til voksne, til barn, til fest eller mandager.  Det er lov å improvisere, du trenger ikke kniv og gaffel og det smaker digg. Du finner dessuten mange forslag til godt tilbehør.


Se StreetFood fra MatPrat og prøv våre spennende retter!

 

Kjøtt til StreetFood

Pulled pork


Svinekjøtt er mye brukt, og godt egnet til StreetFood-inspirerte retter. Da er det først og fremst "pulled pork" som gjelder om dagen. Dette er langtidsstekt svinekjøtt, svinenakke eller svinebog. Det finnes varianter med ferdig tilberedt "pulled pork", og etter hvert flere varianter av svinenakke og svinestek som er egnet til dette.

 

Spyd med svinekjøtt


Fordelen med svinekjøtt er at en stor andel av kjøttet er relativt mørt, og dermed ypperlig til å tres på spyd - særlig kjøtt fra flatbiff og ytrefilet.

Kylling


Kylling er som skapt for retter inspirert av StreetFood-trenden. Kyllingfilet er selvfølgelig godt egnet, men også kyllinglåret. Kyllinglår er mørt og godt, og kan brukes på samme måte som "pulled pork", men har mye kortere steketid. Den øverste delen på et kyllinglår er supert til kyllingspyd og ellers er kyllingklubber og hele kyllinglår, enten ferdig grillet eller naturelle, som skapt for StreetFood-retter.

Biff


Papayasalat er en gjenganger i det thailandske kjøkken. Salaten er sprø, frisk, syrlig og samtidig litt sterk. Deilig! Prøv den til marinerte, saftige biffspyd, eller nyt den som den er.

Alle typer biff er supre til ulike StreetFood-retter. Det kan være marinerte biffer, strimlet biffkjøtt eller til spyd.  

 

Spekemat - og egg

Asiatiskinspirert omelettrull servert med sterk chilisaus og kylling er enkel håndmat som er ferdig på få minutter.

Selv egg og spekemat kan være StreetFood som bare det! Særlig godt egnet er spekeskinke og krydrede spesialvarianter  av spekepølse. 

 

Verdens 10 på topp StreetFood-byer

(stemt fram av Virtual Tourist sine medlemmer via forbes.com)

1. Bangkok, Thailand

2. Singapore

3. Penang, Malaysia

4. Marrakech, Marokko

5. Palermo, Italia

6. Ho Chi Minh, Vietnam

7. Istanbul, Tyrkia

8. Mexico City, Mexico

9. Brüssel, Belgia

10. Ambergris Caye, Belize

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.