Norsk sommermat

Etter en lang og mørk vinter kommer lyse og lange kvelder som vi ønsker å nyte fullt ut. Sommeren er tid for store og små sammenkomster, hvor vårens og sommerens råvarer er i fokus.


Foto:
 
matprat tekst: anita bakker

Vår og sommer er den beste tiden for å handle råvarer. Butikkene bugner av alt man trenger for å bli inspirert til å lage gode måltider. Vi elsker å spise ute, enten i hagen eller på terrassen. Mat smaker godt i friluft, og enda bedre hvis man deler måltidet sammen med flere.

 

Spekemat på varme dager

På sommerens fine dager kan det være godt å lage maten uten den helt store innsatsen, enkle løsninger er ofte å foretrekke. Fristende salater kombinert med kjøtt, egg eller skalldyr er noe de aller fleste skjeler til på varme og solfylte dager.

Provençalsk bønnesalat med egg.

Kanskje spekemat blir din favoritt i år, den er genial på varme sommerdager. Spekemat finnes i et utall varianter, men felles for all spekemat er den lange holdbarheten. Den tradisjonelle spekematmiddagen har salat, potetsalat, rømme og eggerøre som tilbehør. Norge er det eneste landet i verden som lager fenalår, mens spekeskinke er spesialitet i flere middelhavsland. Og vi nordmenn har adoptert mange av de mer eksotiske måtene å spise spekeskinka på.

 

Velsmakende pai

Pai i langpanne.

En pai er både en smart og velsmakende sommerrett. Greit å ha på lur i fryseren til late dager, når kjøkkentjenesten ikke står øverst på ønskelisten. Her har vi noen forslag til oppskrifter som kan passe for slike dager.

Velg det som passer og nyt sommeren!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.