Hurra for morsdagen og alle mødre

Mødre over hele landet feires andre søndag i februar. Det gjøres det i hvert fall tradisjonen tro i Norge. For hedersdagen for alle mødre markeres på ulik dato i forskjellige land. Her kan du lese litt om bakgrunnen for dagen som også sprer glede og forventning til mange barn.

Den første norske morsdagen ble markert av religiøse organisasjoner og feiret i Bergen allerede i 1919. I følge historien var det Oslo-kvinnene Dorothea Schjoldager og Karen Platou som skal ha æren for at dagen ble etablert som en årlig begivenhet i Norge. I samarbeid med ideelle organisasjoner, forretningsfolk og massemedia, fikk de fastsatt at hvert år skulle den andre søndagen i februar være tilegnet mor.

Pavlova er den mest bestøkte oppskriften på MatPrat og skaper alltid stemning 

Med årene har kommersielle krefter bidratt til å markere dagen ved å lansere egne morsdagskaker, morsdagsblomster og forskjellige morsdagsgavetips.

Med tanke på alle kort og hjemmelagde gaver som er blitt produsert rundt i barnehager, på skoler og i hemmelighet på barnerommet, - bidrar dagen også til både glede og forventning hos små håpefulle rundt i de tusen hjem. 

Marker med spiselige overraskelser

Det skal ofte ikke så mye til. Her gjøres det klart til frokost på sengen

I dag blir morsdagen først og fremst feiret som en hyggelig familiedag, ofte med frokost på sengen og noe ekstra godt å spise.

Nystekte kanelknuter lukter himmelsk og smaker guddommerlig

Vær med på markeringen og bidra til at det blir en ekstra koselig dag både for mor og resten av familien. Det finnes så mange hverdager ellers i året, - i tillegg er vi midt inne i en kald og mørk årstid.

Ha en koselig feiring!

Her er det gulrotkake med ostekrem som er med på gjøre ekstra stas på mor

Husk

Er du på jakt etter oppskrifter på lune retter, saftige kaker og spiselige overraskelser finner du det både her på MatPrat og på matstart.no.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.