Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Langtidsstekt kje

Oppskrifter

Gode grunner for å spise geit og kje

Gode grunner for å spise geit og kje

I mange land regnes geitekjøtt som en delikatesse, mens her til lands er det ikke så vanlig. Det er synd! For ikke bare er det skikkelig godt, geiter er også gode til å pleie landskapet, og bidrar til å opprettholde det biologiske mangfoldet og kulturlandskapet vårt. I Norge holder vi først og fremst geiter for geitemelkens skyld, men det er enda bedre ressursutnyttelse om vi også kan bruke mer av kjøttet.

Det beste geitekjøttet er kjekjøttet. Det er det møreste og kan i de fleste sammenhenger brukes på samme måte som lammekjøtt. Kjekjøtt har mer markant smak enn lam, men mange liker nettopp denne smaken. Brukes geitekjøtt av eldre dyr må man påregne lengre koketid, som for fårekjøtt.

Flere oppskrifter