En reise med egget

Egg spises over hele verden, i alle kulturer, i fattige og i rike land. Egget gir menneskekroppen protein av ”beste biologiske verdi”, jern, A, B og D-vitamin, i tillegg til en lang rekke andre vitaminer, mineraler og sporstoffer. Matvaren er lett tilgjengelig, og oppbevares i verdens mest naturlige emballasje: Eggeskallet.

I ernæringen gir egget menneskekroppen protein av ”beste biologiske verdi”. I tillegg tilfører egget både jern, A, B og D-vitamin, samt en lang rekke andre vitaminer, mineraler og sporstoffer.

Den lille, anvendelige råvaren som like gjerne kan inngå i salte som søte retter, har faktisk fått sin egen dag. Verdens eggdag feires hvert år andre fredag i oktober. Mens vi nordmenn i gjennomsnitt spiser et halv egg om dagen, setter hver eneste japaner til livs nesten ett egg hver eneste dag og har dermed verdensrekorden. Slå den!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.