Raskt, hot og spicy med magre kjøttdeiger

Kjøttdeig  finnes i varianter av storfe, kylling, svin og lam. Trenden er at vi spiser magrere utgaver. Her er en oversikt.

Innhold av fett i magre kjøttdeiger

Karbonadedeig 4-5 %
Kyllingkjøttdeig 7-8,5 %
Kjøttdeig av svin 9 %
Storfekjøttdeig 10 %

Kjøttdeig er raskt å tilberede og gir utallige variasjonsmuligheter, noe som gjør det lett å tilsette sin egen favorittsmak. Det finnes også masse inspirasjon fra forskjellige verdensdeler eller land som utgangspunkt for rett eller meny.

Finner man en rett som i utgangspunktet er beregnet for tradisjonell kjøttdeig, kan den som oftest byttes ut med en magrere type.

Hva med spanske kjøttboller, spagetti og pastaretter fra Italia, taco fra Mexico, vårruller fra Asia, hjemmelagete hamburger «made» in USA eller Hellas, eller kanskje kjøttkaker fra Norge? Variasjonene er uendelige, og her kan man krydre og variere som man selv ønsker.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.