Nirus sunne og raske indiske smaksbomber

Sunn mat behøver så absolutt ikke å være kjedelig og smakløs. Vi besøkte Niru Kumra i hennes lokaler i Oslo hvor hun holder kurs i matlaging og ga henne utfordringen: Lag raske, magre og sunne indiske retter til oss.

Niru forteller oss at det er en myte at all indisk mat er fettrik. Hverdagskosten er gjerne rik på grønnsaker og samtidig mager. Hun bedyrer også at man med en halvtime til rådighet kan diske opp med en herlig indisk rett. Vi ble med og lagde tre retter. Resultatet ble noen fantastisk smakfulle og krydrete retter – og selvfølgelig hot – hot – hot.

Keema matar – Kjøttdeig og erter

4 porsjoner

Ingredienser

400 g karbonadedeig
2 ss olje
1 ts hel spisskummin
1 hakket løk
2 ss revet ingefær
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket grønn chili
1 boks hermetiske tomater kjørt i blender
1 ts gurkemeie
½ ts malt korianderfrø
½ ts malt muskatnøtt
1 ts salt
1 ts chilipulver, eller etter smak
80 g grønne erter

1 ts garam masala
2 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Stek karbonadedeig i en stekepanne
  2. Fres spisskummin i olje i en separat stekepanne eller gryte i cirka ½ minutt, ha i løk og stek til løken får farge. Tilsett ingefær, hvitløk, chili, tomater og krydder (ikke garam masala) og la det småkoke i 5 minutter.
  3. Tilsett erter og karbonadedeig og la det koke med i ytterligere fem minutter.
  4. Smak til med garam masala og dryss over frisk koriander før servering.

Kadhai  murga – Kylling uten saus

4 porsjoner

Ingredienser

4 kyllinglår
2 ss olje
1 løk i skiver
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss revet ingefær
1 finhakket grønn chili
½ ts gurkemeie
2 ts malt korianderfrø
1 ts malt spisskummin
½ ts chilipulver
½ ts pepper
1 dl vann
1 ts salt

1 ts garam masala
1 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på kyllinglårene og del hvert lår i tre biter.
  2. Stek løk i olje til den får farge, og tilsett hvitløk, ingefær, chili og krydder (ikke salt og garam masala) og stek ytterligere i to minutter.
  3. Tilsett kyllinglår og la det steke med til kyllingen begynner å få litt farge. Ha i vann og salt og la det småkoke til i 10 minutter eller til kyllingen er ferdig.
  4. Smak til med garam masala rett før servering og dryss over frisk koriander

Kikertsalat

4 porsjoner

Ingredienser

1 boks kikerter à 400 g
½ finhakket rød løk
2 hakkede tomater
1 finhakket grønn chili
3 ss sitronsaft
3 ss finhakket frisk koriander
1 ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skyll kikerter og la de renne av seg i et dørslag.
  2. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Rettene kan for eksempel serveres med ris, papadums, grønn salat og raita.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.