Lag sunne raske retter av magert svinekjøtt

Svinekjøtt er saftig, og er i tillegg både mørt, magert og har en mild smak. Kjøttet er tilgjengelig hele året, og ikke minst er det rimelig. Med andre ord; midt i blinken for deg som vil spise uten et snev av dårlig samvittighet.

Magert svinekjøtt finnes blant annet som gryteklare produkter i strimler, terninger, schnitzler, skinkebiffer og fileter.

Steking av magert svinekjøtt
Husk at rask steking på sterk varme gir det beste resultatet. Renskåret svinekjøtt kan oppleves som tørt hvis det er feil tilberedt, fordi kjøttet er så magert. Det er derfor svært viktig å ikke "oversteke" kjøttet, det er slett ikke nødvendig at det er grått helt igjennom. Det er også viktig at det ikke blir liggende og "tørke" etter at det er ferdigstekt; her gjelder det å spise straks!  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.