Dagens ernæringspolitikk

Kostholdet i Norge er på mange måter bra, og utviklingen de siste 30 årene har på flere områder vært positiv.

Viktige endringer i denne perioden er reduksjon av inntak av mettet fett og transfett, økt forbruk av grønnsaker og frukt. Fra et helsemessig synspunkt inntar imidlertid fortsatt store deler av befolkningen for mye mat med høyt innhold av mettet fett, sukker og salt og for lite grovt brød og grønnsaker.

Visjonen for ernæringsarbeidet i Norge er et sunt kosthold for god helse gjennom hele livet.

De helsemessige utfordringene relatert til kosthold, og utviklingen i kostholdet, danner grunnlag for følgende prioriterte innsats- og satsningsområder. 

  • Å øke forbruket av grønnsaker, frukt, bær og grove kornvarer
  • Å redusere inntaket av hardt fett (mettet fett og transfett)
  • Å redusere inntaket av energitette, næringsfattige matvarer
  • Legge til rette for at sunne valg blir enkle valg
  • Øke folkets kunnskap om mat, kosthold og helse
  • Styrke ernæringen i behandling, habilitering og rehabilitering

Viktige arenaer for ernæringsmyndigheter er barnehage, skole, arbeidsliv, helsetjeneste og storhusholdning.

Kilde: Et sunt kosthold for god helse, Nasjonalt råd for ernæring

Se mer: www.shdir.no

Sosial og helsedirektoratet er et fagdirektorat og myndighetsorgan som ligger under Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) og Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID)

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.