Aktiv jul

I jula kan treningen fort koke bort i grøten. Ikke nok med det: vi koser oss i tillegg med masse god mat og drikke. Denne kombinasjonen ender ofte med noen uønskede kilo ekstra. Heldigvis er det mange måter å trene på, og her er noen tips til hvordan man kan smyge inn litt fysisk aktivitet i juletiden.

Vær med på leken

De fleste vil tilbringe juletiden med familien, men tidspress gjør at det ikke blir plass til så mye familiekos som man skulle ønske. Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk? Bli med barna ut og lek.

Aking er gøy, uansett alder. Vil du få opp pulsen ytterligere, så trekk barna opp bakken. Da blir det en real treningsøkt. Å lage snøhule er en roligere aktivitet, men du får likevel brukt kroppen skikkelig. Etter en time eller to med lek i snøen  kan du sette seg i sofaen eller i snøhula med god samvittighet.

Ut på tur

En skogstur er god trening. Ta med barna på jakt etter det perfekte juletreet til skogs, på ski eller til fots. Mange gårder tilbyr nemlig selvhogst av juletre. Pakk sekken, ta med enkel mat og drikke og dra på tur.

Skiturer gir ikke bare god trim, men flotte naturopplevelser i tillegg.

Husarbeid er også trening

La snøfreseren stå og ta på deg måkejobben, for snømåkinger bra trening. Jula er også en tid hvor man gjerne skal tenke litt ekstra på andre. Kanskje en av naboene trenger litt hjelp til å måke oppkjørselen? Det er en fin liten julegave som viser at du bryr deg.

Som følge av snømåking har fysioterapeuter og kiropraktorer mye å gjøre i vinterperioden. Unngå å bli den neste i køen. Kle deg godt, ikke stress, og viktigst av alt: løft riktig, for ryggen er uerstattelig. Det er viktig å varme opp, så start derfor rolig. Når du løfter, pass på å holde ryggen rett. Tyngden skal bena ta, ikke ryggen.

Er du klar for mer trening? Sett på god musikk, opp med tempo og rydd huset i en fei. 

 

Les også: Minst 30 om dagen

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.