Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
CHILI CON CARNE

Favoritter med kjøttdeig

Kjøttdeig kan gjerne få tilnavnet "trylledeig", for med kjøttdeig i huset kan du alltid trylle fram mettende og smakfulle retter.

Kjøttdeigen er manges hverdagshjelper; råvaren vi tyr til når vi skal lage noe raskt og godt. For det trenger slett ikke blir kjedelig, selv om man kanskje ikke forbinder kjøttdeig med festmiddag.

Ikke minst i det italienske kjøkken bruker man mye kvernet storfekjøtt. Både pizza, calzone og lasagne har kjøttdeig som en viktig ingrediens, for ikke å snakke om den klassiske pasta bolognese.

Men også i andre mattradisjoner er kvernet storfekjøtt en vanlig råvare. Kjøttboller i ulike varianter går igjen i mange matkulturer, også i Norge. Her har vi jo mors kjøttkaker, som fortsatt er søndagsmiddagfavoritt i mange hjem.

Og vil du spare på fettet, kan du i de fleste oppskrifter erstatte den vanlige kjøttdeigen med magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.  

Under finner du mange forslag. Tryll fram en av disse til middag i dag!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 06:54:50