Raskt, enkelt og rimelig

I hverdagens tidsklemme skal middagen være rask å tilberede. I tillegg bør den være rimelig, barnevennlig, mettende og så sunn som mulig. Dette er kombinasjoner som for mange kan virke nærmest umulig.

Koteletter av svin er forholdsvis rimelig mat, og et ypperlig utgangspunkt for mange gode hverdagsmiddager. I tillegg til den gunstige prisen er kotelettene både enkle og raske å tilberede. Du har en panne ferdigstekte koteletter klar på under 10 minutter. Resten av tiden du har til disposisjon på kjøkkenet kan du konsentrere deg om middagstilbehøret.

Mørt og magert

Koteletter er det samme som ytrefilet med bein og fettrand. Ytrefileten er en av de absolutt edleste stykningsdeler på alle dyr, og er veldig mørt og magert. Langt de fleste velger å skjære vekk fettranden. Vårt tips er likevel at fettet får være med under tilberedning, da dette gir ekstra god smak til kjøttet. Ved oppvarming smelter noe av fettet og siver ut i pannen, så du trenger ikke være redd for at fett skal trekke inn i kjøttet.

Med fettranden i behold inneholder svinekotelettene 14 % fett. Ved å skjære vekk fettet etter steking krymper fettinnholdet ned til 5,1 %. Halvparten av dette er umettet fett som er godt for hjertet.

Renskåret svinekjøtt

Ved å ta den lille jobben det er å skjære vekk kotelettbeinet og fettranden har du renskåret svinekjøtt som er enkelt å strimle. Strimlet svinekjøtt er supert utgangspunkt til for eksempel wok og i supper.

Slik steker du koteletter i panne:

Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.