Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnsaksspagetti med biffstrimler

Hverdag med biff på bordet

Nordmenn flest forbinder biff med kos og lørdagskveld. Men har du tenkt over at biffkjøttet også er et strålende utgangspunkt for raske hverdagsmiddager?

Biff er i bunn og grunn enkel mat, slik at selv far kan lage middag. Og det gjør han, viser spørreundersøkelser. Det er nemlig gjerne mannen i huset som steker biff.

Hva er egentlig biffkjøtt?

Biffkjøtt er et samlebegrep for de møreste biffene fra storfe. Indrefilet er mørest, deretter følger ytrefilet, entrecôte, mørbrad og flatbiff. Flatbiff er rimelig, og godt mørnet er den utmerket som hverdagsbiff. Entrecôte er en saftig og smakfull del av dyret, og et veldig godt kjøp.

Tips til gode biffmiddager

Biffsandwich eller wok med biffkjøtt er gode midtuke-favoritter. Middagene har noe særlig lengre tilberedningstid enn tiden det tar å steke kjøttet. Og det bør ikke være for lenge! Da blir biffen tørr og hard.

De senere årene har de fleste dagligvarebutikker også begynt å selge strimlet biffkjøtt. Skal du ha middagen raskt på bordet, kan det være et godt alternativ.

Med biffstrimler lager du kjapt fajitas, biffsalater, supper med biff eller din egen, hjemmekrydrede fantasirett.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 10:09:54