Syv-retter grillmeny

Bruschetta

Bruschetta kommer fra Italia. Den består av grillede eller stekte biter av brød eller baguett med smurt hvitløk og olivenolje og et saltdryss. Bruschetta var en måte å bruke opp gammelt brød på, og er tradisjonell italiensk fattigmannskost.

Grillet bruschetta med tapenade og bakte tomater

Reker med spekeskinke

Grillet quesedilla med chorizo og cheddar

Kylling- og kamskjellspyd

Grillet laks med squashsalat og mynteyoghurt

Helgrillet indrefilet av storfe

Grillet ananas med romsaus

 

Tapenade

Tapenade er en frank pureé, nærmere bestemt fra Provence. Tapenade kan kjøpes ferdig i butikken, men er også enkel å lage selv. Tapenade består av oliven, kapers, ansjos, hvitløk og olivenolje.

Vinanbefaling

  • Champagne, gjerne Brut Nature, passer bra til grillet bruschetta. Det samme gjelder reker med spekeskinke.
  • Til quesedilla passer en hvitvin med god konsentrasjon og rik frukt, som Albarinho fra Rias Baixas, evt. sentral burgunder av god kvalitet. Her passer det også bra med øl som ikke er for bittert, men god friskhet og god fylde som Brune.
  • Til kylling – og kamskjellspyd passer det med samme type vin som til quesedilla, men det går også utmerket med øl, som for eksempel IPA, Wit, Saison eller Blonde.
  • Grillet laks lar vi slå følge med en hvitvin med god friskhet og svale aromaer som matcher mynten, som for eksempel Verdejo fra Rueda i Spania, Sancerre eller Pouilly Fumé fra Frankrike.
  • Helgrillet indrefilet av storfe fortjener en fruktig, raus og fyldig rødvin med urtepreget og balsamiske aromaer, som for eksempel Cabernet franc fra Loire, Langecedoc i Franskrike. Vær oppmerksom på at det kan hende du må forhåndsbestille viner her i fra hos Vinmonopolet.
  • Til grillet ananas passer det med en frisk, leskende og perlende avslutning, som for eksempel dessertvin som Moscato d’Asti fra Italia.

 

Quesadillas

Quesadillas kommer fra Mexico. Queso betyr ost på spansk. Quesadillas er tortillas fylt med ost, derav navnet, quesadillas. Quesadillas er Tex Mex-kjøkkenets svar på pizza. De sprø, velsmakende trekantene av tortilla kan varieres i det uendelige, men den smeltede osten mellom tortillaene må alltid være med.

Alkoholfritt

  • Til grillet bruschetta passer en frisk og syrlig eplemost som for eksempel Summerred.
  • Det samme passer til reker i spekeskinke.
  • Quesedilla lar vi få følge med alkoholfritt øl eller eplemost med god fylde og konsentrasjon som vista Bella, Aronia eller James Grieve.
  • Kylling – og kamskjellspyd får samme drikkefølge som quesedillaen.
  • Til grillet laks passer en frisk eplemost som for eksempel Summerred.
  • Helgrillet inderfilet av storfe kan nytes til eplemost med blåbær.
  • Til grillet ananas passer svensk cider med god sødme.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.