Nyttårsfeiring med kalvekjøtt

Nyttårsaften er dagen for de virkelig store selskapene. Da trekker vi i finstasen og dekker bordet på lekreste vis. Men så var det menyen, da.

Kalvekjøtt er nå blitt lettere tilgjengelig igjen, og er å få kjøpt i de fleste velassorterte supermarkeder. Kalvekjøttet er veldig mørt, og har en mild, fin egensmak som lar seg kombinere med det aller meste, uansett hva du foretrekker av tilbehør.

 

 

Kalvestek var tidligere selveste festmiddagen i finere familier, og fortjener å oppdages av nye generasjoner. Er dere færre til bords, kan kalvefileten være utgangspunkt for de lekreste måltider. Kalvefilet brukes også til den originale carpaccio, det vil si skåret i løvtynne skiver og servert rå med for eksempel artisjokkhjerter og olivenkrutonger. Da har du en stilfull og raskt tillaget forrett.

 

 

Har du problemer med å få fatt i kalvekjøtt, er det ingen grunn til panikk. Mørt biffkjøtt fra storfe er en god erstatning.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.