Knokefest på tysk

Det behøver ikke være oktober og ølfestival for å trå til med en ekte tysk aften. Svineknoker med surkål er real og mettende vintermat.

Spør du en profesjonell kokk hva som er yndlingsretten, vil svaret ofte være "røkte svineknoker". Dette er saftig og lettlaget retromat, en nydelig avveksling fra den stekte maten vi ofte tyr til når det skal gå raskt unna.

De gammeldagse rettene er på fremmarsj, og har du litt tid å avse til å la knokene koke seg møre, er det duket for ompa-stemning og vennelag. Mens knokene trekker seg møre, har du god tid til å dekke bordet eller ligge på sofaen og lese avisen - knokene passer seg stort sett selv.

Du kan gjøre maten mer festpreget ved å trå til med hjemmelaget surkål, eller kanskje bare piffe opp den ferdigkjøpte med litt ekstra nellik og einebær.

Eventuelle rester av røkte svineknoker blir et godt utgangspunkt for lapskaus eller en real, hjemmelaget ertesuppe.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.