Festmat med tropesmak

Papaya og kiwi er kanskje ikke de råvarene du bruker oftest i matlagingen. Men kombinerer du renskåret svinekjøtt med tropiske frukter, får du annerledes og eksotisk festmat.

Svinefilet er noe av det møreste kjøttet du kan servere. Du er nesten garantert godt resultat og ikke trenger fileten lang steketid heller.

 

Dessuten har svinekjøttet en mild egensmak, og egner seg derfor godt i kombinasjon med mange ulike smaker. Søtt tilbehør kan løfte svinekjøttet til nye høyder, og det har vi nordmenn visst i årtier. Derfor er eple, svisker og tyttebær klassisk tilbehør til svinekjøtt.

 

Men når fruktdiskene bugner over av stadig nye eksotiske råvarer, er det ingen grunn til ikke å utvide smaksrepertoaret. Frukt som papaya, kiwi, mango og ferske fiken er nå tilgjengelig i mange dagligvarebutikker - året rundt.

 

Se hvordan du kan bruke de nye råvarene for å lage et festmåltid det går gjetord om! Og er du først i tropestemning, lag desserter fra fjerne himmelstrøk.

 

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.