Fem-retter grillmeny

Scampispyd

Tomatterte

Fajitas med grillet mango og avokado

Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh

Dessertspyd på grillen

 

Tabbouleh

Tabbouleh har sin opprinnelse fra Midt-Østen og lages av bulgur. I Midt-Østen serveres tabbouleh tradisjonelt til Mezze, tapas på arabisk.

Vinanbefaling

  • Til Scampispyd passer en musserende hvitvin med god fruktighet, som Cremant de Bourgogne, Cremant de Alsace, Cava, Prosecco eller Valdobbiadene.
  • Tomatterte: Her vil det gjøre seg godt med en vin fra Verdicchio fra Marche.
  • Til fajitas passer det med noe lett, friskt og fruktig rødvin. For eksempel en rødvin fra Rhône, Piemonte, Beaujolais eller Pinot Noir fra New Zealand.
  • Øl og ølmarinert kakunfilet hører sammen, og gjerne det ølet du har brukt å marinere kalkunfileten i, som for eksempel en konsentrert lagerøl, IPA eller Saison. Ønsker du vin, passer samme rødvin som til fajitas’en.
  • Dessertspyd fortjener en dessertvin som er lett og perlende med god sødme og friskhet, som Mascato d’Asti fra Italia.

 

Alkoholfritt

  • Til scampispyd passer eplemostene Summerred eller Gravenstein.
  • Den samme eplemosten passer til tomatterten som til scampispydene.
  • Fajitas og alkoholfritt øl går godt sammen.
  • Det gjør også ølmarinert kalkunfilet.
  • Til dessertspydet passer det aller best med kaffe.

 

Fajitas betyr små kjøttbiter på meksikansk og er en klassisk tex-mex rett, som rett og slett er grillet kjøtt, servert som taco på en maistortilla (lefse). Det er vanligst å servere fajitas med løk og paprika.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.