Edle biter

Det hviler noe sofistikert over kalvekjøtt. Dette lette, lyse kjøttet er det møreste du kan skjemme bort deg selv og dine gjester med.

I Norge er kalvekjøtt en eksklusiv råvare. Skal du kjøpe kalvekjøtt bør du gå i butikker du vet har gode ferskvaredisker. Blant matentusiaster er kalvekjøtt et absolutt høydepunkt på menyen.
 
Vil du høre et gisp fra dine gjester neste gang du inviterer på middag, bør du sette kalvekjøtt på handlelisten med det samme! Mye av kjøttet leveres i dag til hoteller og restauranter. Men; den som leter, finner . . .

Alt du trenger! 
Når du skal kjøpe inn kalvekjøtt til flere enn du er vant til, kan tabellen nedenfor være grei å forholde seg til.
 
Hvor mye kjøtt bør det beregnes pr. person?

 Kalvekjøtt u/ ben  200 g / person
 Kalvekjøtt m/ lite ben  250 g / person
 Kalvekjøtt m/ mye ben  350 g / person
 Karbonade av kalvekjøtt  150 g / person
 Kalvekjøtt til carpaccio  50 g / person

Forbered middagen

Med litt planlegging er det ikke så vanskelig å skaffe seg mange gode måltider med kalvekjøtt. Da kalv ikke regnes som normal hverdagskost bør du sjekke tilgangen hjemme hos deg før du inviterer gjester på en bedre kalvemiddag. Gå til den butikken som har størst utvalg av ferskvarer og sjekk forholdene. Hvis de ikke har kalvekjøtt kan de helt sikkert skaffe, bare de får litt tid på seg.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.