Vennefrokost

17. mai-frokost. Det er roastbiff, det. Og spekemat, kokt skinke, eggerøre og potetsalat. Det er vårlige salater og friske dressinger. Og det er vennefrokost.

På 17. mai er det alltid like hyggelig å samle gjengen. Hva med et spleiselag, der alle bidrar litt hver seg. Kjøp gjerne ferdige varer som roastbiff, spekemat og frukter og lag i stand med en egen vri. Lag det til en årlig tradisjon, så skal jeg love deg at spleisefrokosten blir en suksess hvert eneste år.

 Røkt skinke får du kjøpt ferdig i butikken, både som hel, halv og ferdig oppskåret. Legg skiver av den røkte skinken pent på et fat sammen med nykokt asparges. En smak av sommeren året rundt.

 

 Roastbiff er en klassiker på et delikat frokostbord. Hvorfor ikke gjøre litt mer ut av den? Legg den på et fat med salat, rødløk og hell en god dressing over.

 Mozzarellasalat er en nydelig rett som er et lite måltid i seg selv. Den er skapt til å være med på bordet når man skal invitere til vennelag eller andre festlige anledninger.

Fruktspyd er friskt og godt. Passer til både spekemat, røkt skinke og som en mellomrett for å rense ganen. Tre fruktbiter på trespyd og legg dem oppå hverandre på et fat. Her har vi brukt jordbær, melon, ananas, kumquat og stjernefrukt. Ikke bare er det utrolig godt, men fargerikt og lekkert er det også.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.