Gjør noe vilt, grill reinsdyr!

Skal du virkelig både overraske, og «slå på stortromma», så er reinsdyr faktisk veldig godt egnet til grilling.

Tekst:
Even Nordahl, Råvarestrategisk ansvarlig

Foto:
 
MatPrat

Store deler av reinsdyret er mørt, og størrelsen på en rein er ofte ikke større en et lam, så den kan helgrilles også. Det mest anvendelige er likevel biffer og fileter av rein. Reinsdyr ytrefilet og indrefilet er best egnet til helgrilling, for det er ganske små og tynne stykker, mens en flatbiff enten kan helgrilles eller grilles som biffer.

Indrefilet eller ytrefilet av reinsdyr er noe av det mest eksklusive du kan legge på grillen. Husk steketermometer for et perfekt resultat.

En hel surret reinsdyrstek kan gjerne legges på grillen, men da må du ha en grill med lokk. Det aller enkleste å grille er reinsdyrkoteletter, og her gjelder det, som ved alt annet reinsdyrkjøtt som skal grilles, at du ikke griller det for hardt og for lenge.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.