Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat

Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av lam
  • 4 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stilker hakket frisk rosmarin
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Myntedressing:

  • 2 dl gresk yoghurt eller matyoghurt
  • 4 ss finhakket frisk mynte

  • 2 dl byggris

  • 500 g ferdig kokte rødbete
  • 100 g brokkolini
  • 1 stk. rødløk
  • 100 g frisk spinat
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 2 ss smør til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat, servert med en frisk mynteyoghurt, er et fantastisk måltid som pirrer smaksløkene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av lam
  • 4 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stilker hakket frisk rosmarin
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Myntedressing:

  • 2 dl gresk yoghurt eller matyoghurt
  • 4 ss finhakket frisk mynte

  • 2 dl byggris

  • 500 g ferdig kokte rødbete
  • 100 g brokkolini
  • 1 stk. rødløk
  • 100 g frisk spinat
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. Renskjær lammefilet og legg den i en plastpose. Bland olje, hvitløk og rosmarin til en marinade, og hell det over kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden minst en time. 
  2. Hakk mynte og bland med yoghurt. Smak til med litt salt og pepper. Sett i kjøleskapet til servering. 
  3. Brun kjøttet raskt på alle sider i en panne med smør, etterstek den i ovn på 125 °C, ca. 20 minutter.  Når steketermometeret viser 65 °C er kjøttet medium stekt. La fileten hvile i ca. 10 minutter før det skjæres opp. 
  4. Kok byggryn etter anvisning på pakken.
  5. Skjær løk i tynne skiver. Skyll limabønnene og la dem renne godt av seg. Del rødbetene i båter og brokkolini i mindre biter. 
  6. Smelt smør i en varm panne, fres rødbeter, løk og brokkolini i 2-3 minutter. Vend inn spinat og bønner, og smak til med litt salt og pepper. 
  7. Fordel de varme grønnsakene på tallerkener. Skjær kjøttet i biter på skrå og legg det sammen med grønnsakene. Server med byggryn og den friske myntedressingen.

 

Du kan også blande byggrynene med de stekte grønnsakene til en lun salat. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 08:26:09