Utemat

Hva smaker vel bedre enn et godt måltid ute i naturen? Stadig flere skoler flytter deler av undervisningen ut. Også skolekjøkkenet kan med fordel tas med ut i skog og mark. På de rette årstidene kan dere til og med sanke maten deres selv!

 

Fantasi

Kun fantasien setter en stopper for hva man kan ta med på tur. Selv brødskiver med gulost og skinke gir herlige måltider etter noen minutter på bålet. Mat på tur bør være lettvint å lage, holdbar og helst ikke veie for mye.

Tur og bål

Tur og bål hører sammen. Når bålet skal brukes til matlaging, bør bålet brenne ned slik at maten varmes på glørne. Da er varmen sterkest og du unngår at maten får røyksmak. Skal vi grille på bålet er det lurt å bruke ved som gløder lenge. Ved som egner seg er bjørk, ask eller eik.

Bål til koking

Bål som skal brukes til koking av mat bør være bygget opp slik at kjelen kan plasseres over ilden. Ved som egner seg er gran, furu, bjørk eller ask.

Her er et tips til mat som kan lages ute, enten på skolekjøkkenet eller når du skal på tur:

Slangepølser lages av pølser som surres inn i en deig og så grilles på bålet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.