Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMEKJØTTBOLLER I TOMATSAUS

Lammekjøttboller i tomatsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss griljermel
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 2 stk. egg
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 stk. grønn paprika i strimler
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 glass tørr hvitvin (evt. vann)
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små, delikate kjøttboller er selvsagte på tapas- eller mezebordet. Med lammekjøttdeig får kjøttbollene ekstra mye smak. Mengden hvitløk og krydder kan du godt justere og variere ut fra egen smak og lyst. Godt blir det uansett! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss griljermel
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 2 stk. egg
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 stk. grønn paprika i strimler
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 glass tørr hvitvin (evt. vann)
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Ha kjøttdeig og salt i en bolle og kna det godt sammen. Dryss over pepper og griljermel, og bland det godt inn i deigen. Tilsett finhakket hvitløk, muskat og oregano. Bland inn ett og ett egg.
  2. Form massen til små kjøttboller ved hjelp av en skje. Legg kjøttbollene på litt fuktet bakepapir til alle er ferdige.
  3. Varm olje i en stekepanne og stek kjøttbollene i porsjoner til alle er gjennomstekte. Legg dem over på en tallerken.
  4. Fres løk, hvitløk og paprika myk og blank. Tilsett tomat, tomatpuré, vin og buljong. Rør om. Legg over lokk og la sausen småkoke i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett kjøttbollene og la alt bli varmt. 

 

Dryss over hakket persille før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 01:20:47